Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Provençaalse runderstoof uit de Dutch Oven

Provençaalse runderstoof

Deze Provençaalse runderstoofpot vergt even wat voorbereiding, maar is makkelijker dan het misschien lijkt. We beginnen een dag voordat we hem gaan opeten met de voorbereidingen. We laten het vlees 12 uur lang zacht worden in een marinade van rode wijn, groenten en kruiden.  De volgende dag rest nog het snijden van de groenten en daarna heerlijk relaxed op de bank een kookboek lezen met een fles wijn met af en toe een kleine onderbreking door in de pan te roeren.
We hebben het stoofvlees gecombineerd met een heerlijk aardappelpuree.

Ik maak veel stoofgerechten op de BBQ in mijn Dutch Oven, omdat ik de beleving en het buiten zijn heerlijk vind, maar in de keuken in een goede braadpan wordt het gerecht net zo lekker.

Wijntip: Côtes du Rhône

Provençaalse runderstoof

Provençaalse runderstoof uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 3 uur (12 uur wachten)

Ingrediënten

  • 1 kg riblappen
  • 3 uien
  • 3 grote winterpenen
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)
  • 3 el Provençaalse kruiden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 500 ml rode wijn
  • 4 el olijfolie
  • 150 gram spekreepjes
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl peper
  • 1 sinaasappel (schil)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 stengels bleekselderij

Instructies

1

Snijd de riblappen in blokjes.

2

Snijd vervolgens de 1 ui in dunne ringen, 1/2 winterpeen in plakjes, 1 knoflookteen in stukjes en rasp de schil van een halve sinaasappel.

3

Doe het vlees in een kom met de ui, winterpeen, knoflook en de sinaasappelschil.

4

Voeg de rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1 el fijngehakte peterselie, 1,5 el Provençaalse kruiden, 2 el olijfolie en de blaadjes van de bleekselderij toe en schep dit door elkaar.

5

Laat dit 12 uur afgedekt staan in een kom in de koelkast.

6

Snijd de volgende dag de rest van de uien, winterpeen en de bleekselderij.

7

Snijd vervolgens de tomaat en hak de rest van de peterselie fijn.

8

Schep de peterselie door de spekreepjes.

9

Steek de BBQ aan en zorg voor een directe zone van ongeveer 150 graden.

10

Laat de Dutch oven warm worden en voeg olijfolie toe.

11

Schep het vlees uit de marinade en dep dit droog.

12

Zeef de marinade.

13

Bak het vlees in de Dutch Oven en breng op smaak met peper en zout.

14

Schep het vlees eruit en bak de wortel, uien, bleekselderij en de knoflook 2 minuten.

15

Voeg het vlees, tomaten, spekreepjes met peterselie en de gezeefde marinade toe.

16

Rasp de andere helft van de sinaasappelschil en voeg deze samen met 1,5 el Provençaalse kruiden toe.

17

Laat dit 3 uur staan op laag vuur en roer af toe door.

18

Controleer regelmatig of er voldoende vocht aanwezig is.

Notities

Extra benodigdheden: Dutch Oven

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter