Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

BBQ Berenlul – frikandellen van de BBQ

BBQ Berenlul

Voor mijn verjaardag had ik het nieuwste boek van Jord Althuizen gekregen ‘Lowlands BBQ‘.  Deze BBQ berenlul is een van die recepten. Het is een knipoog naar de meest gegeten snack in Nederland de frikandel. Voor dit recept heb je een goede spuitzak nodig. Aangezien ik er achter kwam dat die van mij niet zo goed bleek, is berenlulletjes meer op zijn plaats, maar dit deed niets af aan de smaak. Net als de frikandel heerlijk met mayonaise, ketchup en een uitje.

BBQ Berenlul
BBQ Berenlul

BBQ Berenlul

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten (2 uur wachten) Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram kippendijfilet
  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 9 druppels groene tabasco
  • 6 el slagroom
  • 200 gram cheddar, geraspt
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Doe het vlees samen met de tabasco en de slagroom in de keukenmachine.

2

Draai door tot je een gladde massa hebt en voeg dan de cheddar toe en peper en zeezout naar smaak.

3

Doe de gladde massa in een spuitzak en maak 9 berenlullen van ongeveer 100 gram op een stuk bakpapier.

4

Dek ze af en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

5

Steek de BBQ aan met een indirecte warmte van 120 graden.

6

Voeg de houtsnippers toe en leg dat de berenlullen op de BBQ.

7

Rook de berenlullen ongeveer 20 minuten tot een kerntemperatuur van 65 graden.

8

Bouw de BBQ om naar directe warmte en stook de BBQ op tot ongeveer 200 graden.

9

Gril de berenlullen rondom bruin tot je mooie grillstrepen hebt.

10

Serveer met mayonaise, ketchup en een gesnipperd uitje.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine en spuitzak, handje beuken of eikenhoutsnippers en bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter