Hoofdgerechten

Romige pasta met kip, courgette en spekjes

Pasta met kip, courgette en spekjes

Deze pasta is erg favoriet bij ons thuis. Hij is niet zo moeilijk om te maken, je hoeft niet zo lang in de keuken te staan èn kinderen vinden deze pasta vaak ook erg lekker. Bij ons thuis in ieder geval wel…

Lekker met uitgebakken spekjes en een romige smaak door de slagroom die erdoorheen gaat.

Eet smakelijk!

 

Pasta met kip, courgette en spekjes

Romige pasta met kip, courgette en spekjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 el bakolijfolie (uit onze shop)
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 gram spekreepjes
  • 300-400 gram kipfilet in stukjes
  • 200 ml slagroom
  • 1 kippenbouillontablet
  • 50 gram geraspte pittige of oude kaas

Instructies

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui en halveer de courgettes in de lengte. Snijd de helften in plakjes.

3

Verhit de bakolijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur.

4

Voeg de courgette erbij en bak 5 minuten mee. Pers de knoflookteentjes boven de pan uit en bak een paar minuten zachtjes mee.

5

Verhit een aparte koekenpan en bak hierin de spekreepjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg de stukjes kip erbij en bak tot ze aan de buitenkant gaar zijn.

6

Roer de spekjes met kip door de courgette in de grote koekenpan. Voeg de slagroom erbij en roer goed door. Verkruimel het kippenbouillontablet boven de pan en laat op laag vuur zachtjes nog even stoven. Breng op smaak met peper en roer door de afgegoten pasta.

7

Garneer de pasta met de geraspte kaas.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter