Spaghetti alla Carbonara komt van origine uit Lazio. Dit gerecht wordt gemaakt met ‘arme’ ingrediënten zoals buikspek, wangspek, kaas en ei. Het verhaal gaat dat vroeger de kolenbranders dit gerecht aten tijdens de schaft.
Dit heerlijke pastagerecht maken wij met uitgebakken spek, Pecorino Romano, Parmezaanse kaas, eieren en versgemalen peper. Het is snel en makkelijk te maken en valt toch wel aardig onder de categorie ‘comfort food’.
Delizioso!
Spaghetti alla Carbonara
Ingrediënten
- 200 gram gerookt ontbijtspek
- 25 gram ongezouten roomboter
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 3 eieren
- 300 gram spaghetti
- 50 gram Parmigiano Reggiano
- 50 gram Pecorino Romano
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 10 gram verse peterselie
Instructies
Snijd het spek in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
Klop de eieren los in een kommetje.
Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas.
Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart.
Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.
Voeg het spek toe en roer door.
Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over.
Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe.
Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Snijd de peterselie fijn en strooi over de spaghetti.
Nog geen beoordelingen