Oeh…onze Mexicaanse hamburger is lekker joh! Muy sabroso!
Wat hebben wij bedacht voor deze mooie burger? Tja, een overheerlijke tomatensalsa die overigens ook erg lekker is met een schaal nachos. Natuurlijk mag de guacamole niet ontbreken. Èn voor een beetje pit de groene jalapeñopepers.
Ga ‘m zéker een keer maken, want dit is een blijvertje hoor!
Het recept voor guacamole is hier te vinden.
Wijntip: Unduragga Carménère
Mexicaanse hamburger
Ingrediënten
- Tomatensalsa:
- 3 tomaten
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 2 el verse koriander, fijngesneden
- 1 el limoensap
- 1 el chilisaus
- 1 tl suiker
- peper
- zeezout
- Burgers:
- 900 gram half om half gehakt
- 5 plakken cheddarkaas
- 1 el fijngehakte koriander
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl komijnzaad
- 2tl knoflookpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- peper
- zeezout
- Overig:
- 5 maïsbroodjes
- guacamole (zie recept op onze website)
- groene jalapeñopepers (bijvoorbeeld in plakjes)
- Extra: tortillachips nacho cheese met zure room
Instructies
Tomatensalsa:
Snijd de tomaten in vieren en verwijd de pitjes en het vocht. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Meng met de gesnipperde rode ui, koriander, limoensap, chilisaus en suiker. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de guacamole volgens het recept op onze site.
Burgers:
Meng het gehakt met de fijngehakte koriander, de uienpoeder, komijnzaad, knoflookpoeder en de paprikapoeder
Voeg peper en grof zeezout naar smaak toe.
Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 190 gram per stuk.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Gril de hamburgers ongeveer 6 minuten per kant keer regelmatig.
Zijn de hamburger bijna gaar leg dan op iedere hamburger een plak cheddar zodat die er mooi omheen smelt.
Beleg de maïsbroodjes met de tomatensalsa, de burgers, guacamole en wie het aandurft...groene jalapeñopepers!
Lekker met tortillachips en zure room.
Nog geen beoordelingen