Bijgerechten/ Vegetarisch

Guacamole

Guacamole is een heerlijke avocadomousse afkomstig uit het zuiden van Mexico. Naast avocado zit er vaak ook tomaat, koriander, knoflook of limoen doorheen. Guacamole wordt vaak gegeten bij Mexicaanse tortilla`s of tortillachips, maar kan prima bij veel andere Mexicaanse gerechten.

Deze dip is heerlijk romig en smaakt ook erg lekker tijdens de borrel. Je kunt zelf de fijnheid bepalen door te prakken met een vork of eventueel een keukenmachine te gebruiken. Dan kun je er nog meer een mousse van maken.

Guacamole

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 2 trostomaten
  • 2 rijpe avocado`s
  • 1/2 limoen
  • 1/2 tl djinten (komijnpoeder)
  • 10 gram koriander
  • verse peper

Instructies

1

Pel en snipper de rode ui fijn.

2

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd in hele kleine blokjes of snijd ze fijn in de keukenmachine.

3

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

4

Prak de avocado fijn met een vork en meng met de ui en tomaat.

5

Pers de halve limoen uit en roer samen met de djinten door het avocadomengsel.

6

Snijd de koriander fijn en roer door de guacamole.

7

Breng eventueel op smaak met peper.

8

Serveer bij tortillachips of nachos.

Notities

Extra benodigdheden: eventueel keukenmachine

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter