Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Traybake met bietjes, wortel, krieltjes en geitenkaas

Traybake met bietjes, wortel, krieltjes en geitenkaas

Deze traybake is vegetarisch en heeft een heerlijk herfsttintje. De combinatie van biet en geitenkaas is erg lekker. (Zoet en zout.) Met een kruidig accent door de verse tijm is het helemaal top.

Wij aten er worstjes van de BBQ bij, maar je kunt de traybake natuurlijk ook helemaal vegetarisch houden. Dit recept is voor 2 tot 3 personen. Telt jouw huishouden meer mensen, pas het recept dan aan naar wens.

Traybake met bietjes, wortel, krieltjes en geitenkaas

Traybake met bietjes, wortel, krieltjes en geitenkaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2-3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 biologische bietjes
  • 500 gram krieltjes
  • 5 wortels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 5 takjes verse tijm
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de bietjes in partjes, de wortels in schuine plakken en de krieltjes doormidden.

3

Maak een dressing van de olijfolie, het uitgeperst knoflookteentje, peper en zout.

4

Verdeel de groenten over de bakplaat en meng met de knoflookolie.

5

Verkruimel de geitenkaas over de bakplaat.

6

Rits de blaadjes van 2 takjes tijm af en verdeel over de plaat. Leg de overige takjes los erbij.

7

Breng alles eventueel op smaak met extra peper en zeezout.

8

Bak de traybake in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter