Bijgerechten/ Vegetarisch

Italiaanse kruidenboter

Italiaanse kruidenboter

Maak je een Italiaanse maaltijd of ga je lekker BBQen? Dan mag een stokbroodje met kruidenboter eigenlijk niet ontbreken. Wij maken dan graag onze ‘standaard’ kruidenboter, maar deze Italiaanse variant is óók erg lekker om eens te proberen.

Het is simpel om zelf te maken en snel klaar. Maak je de kruidenboter al eerder klaar, dan kun je hem het beste in de koelkast bewaren. Haal de boter een uur van tevoren eruit om zacht en smeerbaar te worden. De Italiaanse kruidenboter is ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

Italiaanse kruidenboter

Italiaanse kruidenboter

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1/2 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout

Instructies

1

Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.

2

Roer de roomboter even los met een vork en meng de fijngesneden tomaatjes erdoorheen.

3

Pers het teentje knoflook boven het bakje uit.

4

Voeg de Italiaanse kruiden bij de boter en voeg zeezout naar smaak toe. Roer goed door en voeg eventueel nog extra zeezout toe.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter