Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas

Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas

De jackfruit is een grote exotische vrucht die groeit aan gigantische hoge bomen in Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Deze groengele vrucht kan tot wel 50 kilo wegen. 

Het leuke is, is dat de jackfruit een heel veelzijdige vrucht is. Als je aan fruit denkt, verwacht je zoet maar dat is deze vrucht alleen al hij rijp is. De jackfruit wordt dan ook onrijp verwerkt. Het heeft een vlezige structuur, het lijkt zelfs een beetje op pulled pork of kip en het neemt makkelijk smaken op. Het vruchtvlees heeft een juicy, stevige bite en is dan ook perfect als alternatief voor vlees.

Rootzz of Nature heeft drie mooie vega producten gemaakt van jackfruit. De Smokey Jackfruit Burger, Jackfruit balletjes èn stukjes. De producten hoef je alleen nog maar te bakken, grillen of te stomen. Hoe makkelijk is dat!

Wij hebben de burgers gebakken in een koekenpan met een beetje olie, maar ze kunnen ook prima in de Airfryer, in de oven en zelfs op de BBQ klaargemaakt worden.

De burgers hebben een lekkere vlezige bite met een heerlijke smaak. Echt een perfecte vervanger voor vlees! Wij hebben de perfecte vleesvervanger gevonden voor een overheerlijke hamburger!

Ga jij deze superlekkere Smokey Jackfruit burger óók maken?

 

Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas
Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas
Rootzz Smokey Jackfruit Burgers
Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas
Jackfruit

Tropische Smokey Jackfruit Burger met ananas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1/4 komkommer
  • 2 el mayonaise
  • 1 1/2 el ketchup
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 4 plakken verse ananas
  • 1 el boter
  • 1 1/2 ui in ringen gesneden
  • 3 tot 4el zonnebloemolie
  • 4 Rootzz Smokey Jackfruit Burgers
  • 4 verse tijgerbollen
  • 75 gram rucolaslamelange

Instructies

1

Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes.

2

Roer voor de saus de mayonaise met ketchup door elkaar en strooi de paprikapoeder eroverheen.

3

Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern eruit en de schil ervan af. Bak de halve ananasplakken in een grillpan aan beide kanten tot ze mooie grilstrepen hebben.

4

Bak de uienringen met de boter in een pan in ongeveer 10 minuten mooi zacht en goudbruin.

5

Verhit de olie in een koekenpan en bak de Smokey Jackfruit Burgers ongeveer 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur.

6

Snijd de tijgerbollen open en beleg achtereenvolgens met de sla, plakken ananas, plakjes tomaat, de Jackfruitburgers, plakjes komkommer, uienringen en saus naar wens.

Notities

Extra benodigdheden: koekenpan, grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

1 Comment

  • Reply
    Jade
    8 oktober 2021 at 16:49

    Wat een lekker gerecht! Ik ga de burger zéker een keer maken!

  • Laat een bericht achter