Wij zijn gek op groenten van de BBQ. Niet alleen om het gewoon een belangrijk onderdeel is van de maaltijd maar vooral omdat het erg lekker is.
Prei is van zichzelf een pittige en smaakvolle groente. Onze kinderen worden er niet heel enthousiast van wanneer wij er een stamppot van maken, maar worden wel heel blij als we ze grillen op de BBQ. Door het grillen op de BBQ verbrandden de buitenste bladeren (en dat moet ook), maar binnenin blijft het prachtig groen. De binnenkant is als het ware aan het smoren en de smaak van de prei wordt hierdoor veel milder en zachter.
Gegrilde prei van de BBQ
Ingrediënten
- 4 preien
- olijfolie
- zeezout
Instructies
Snijd de bovenste bladeren weg en was de prei goed schoon.
Smeer rondom in met olijfolie.
Prepareer de BBQ met een directe zone van ongeveer 200 graden.
Leg de preien op de BBQ.
Draai de preien regelmatig.
Wanneer de buitenste bladeren zwartgeblakerd zijn, is de prei klaar.
Snijd de buitenste bladeren open en bestrooi met zeezout.
Nog geen beoordelingen