Deze salade is echt heerlijk door de combinatie van de blauwe bessen met de geitenkaas. De smaakvolle dressing maakt het helemaal af.
Lekker bij de BBQ of als bijgerecht tijdens de maaltijd. Hij kan zelfs als lunch geserveerd worden!

Salade met blauwe bessen en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kropsla
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 125 gram blauwe bessen
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2 el pijnboompitten
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 el witte wijnazijn
- 1/2 el tijm
- peper
- zeezout
Instructies
Haal de blaadjes van de kropsla, was en droog ze.
Snijd de tomaatjes en de komkommer doormidden en meng door de blaadjes sla.
Verdeel de blauwe bessen en de geitenkaas over de salade
Rooster de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.
Maak een dressing van de olijfolie, honing, witte wijnazijn en tijm en breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de salade en verdeel de pijnboompitten erdoorheen.
Notities
Extra benodigdheden: koekenpan
Nog geen beoordelingen