De kip op een (bier)blik is ondertussen een echte BBQ klassieker die niet op onze website mag ontbreken. Door de kip op een blikje te zetten kan hij rondom goed garen. Door het marineren of rubben van de kip naar eigen smaak ontstaan op deze manier de heerlijkste kippetjes.
Ondanks dat er op internet behoorlijk wat discussie is over de smaak die het bier zou afgeven merken wij geen verschil. Het blikje dient vooral om de kip rechtop te zetten. Wij gebruiken daarom ook een zogeheten kip grillpan, zodat we ook direct de groente kunnen grillen.
Kip op een blik
Ingrediënten
- Hele kip (ca 1,5 kilo)
- 4 el olijfolie
- 1 tl salie
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 1 tl suiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 citroen
- peper en zout naar smaak
Instructies
Dep de kip droog met keukenpapier.
Maak een marinade van de olijfolie, salie, tijm, suiker, citroensap, paprikapoeder, zout en peper.
Maak voorzichtig de huid los van de kip en breng de marinade rondom tussen het vel en het vlees aan.
Leg de takjes rozemarijn en tijm in de borst.
Laat de marinade ongeveer 4 uur intrekken. (Korter kan ook, maar hoe langer des te meer trekt de smaak in het kippenvlees.)
Prepareer de BBQ met een indirecte hitte van 180 graden.
Gril de kip in ca. 75 minuten met de deksel dicht.
De kip is klaar wanneer de borst een kerntemperatuur heeft van 70 graden en de dij 85 graden.
Trek het blik uit de kip en laat 10 minuten rusten.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ met deksel, Blikje of Kip Grillpan
Nog geen beoordelingen