Dit bijgerecht ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook echt heel erg lekker. Wij hebben al vaker verteld dat wij dol zijn op verse groenten en dat het een belangrijk onderdeel is van onze maaltijd. Je kunt er ook zo ontzettend veel mee variëren. Grillen, stoven, verwerken in een plaattaart of ovengerecht…noem maar op.
Door onze kruidendressing en yoghurtsaus krijgt dit gerecht ook nog eens een extraatje. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden voor de dressing gebruiken. Want tijm, oregano of rozemarijn kan ook prima gebruikt worden!
Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.
Eet smakelijk!

Gegrilde aubergine en venkel met kruidendressing en yoghurtsaus
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 venkel
- 6 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 125 ml Griekse yoghurt
- 1 el verse munt + 4 blaadjes
- 3 el verse peterselie
- 2 el verse basilicum
- 1 el citroensap
- zeezout
- verse peper
Instructies
Snijd de aubergine in plakken en de venkel doormidden
Meng 3 el olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook en bestrijk de groenten aan de voor- en achterkant ermee in.
Rooster de aubergine en venkel op de BBQ of in een grillpan.
Meng de yoghurt met een uitgeperst teentje knoflook, peper, zout en 4 fijngesneden blaadjes munt.
Maak de kruidendressing door de peterselie, basilicum, 3 el olijfolie, peper, zout, 1 el munt en 1 el citroensap te pureren.
Druppel de kruidendressing en de yoghurtsaus over de gegrilde aubergine en venkel.
Serveer de rest van de saus en dressing apart.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine, eventueel grillpan.
Nog geen beoordelingen