Wij zijn dol op geitenkaas en al helemaal op dit heerlijke lunchgerecht. Het is vrij snel klaar en zeker als je gasten hebt, zet je meteen iets lekkers op tafel. Heerlijk met een warm stokbroodje erbij!
Om de salade nóg lekkerder te maken kun je de heerlijke en pure BBQandcooking olijfolie en balsamico hierin gebruiken! In onze shop zijn ze te vinden.
Salade met warme geitenkaas, spek en balsamico
Ingrediënten
- 2 rollen zachte geitenkaas (ongeveer 360 gram)
- 2 takjes verse tijm
- honing
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 el pijnboompitjes
- 100 gram gemengde sla (bijv. eikenbladslamix)
- 10 tot 12 witte druiven doormidden gesneden
- 1 el zongedroogde tomaatjes in stukjes
- Dressing:
- 2 el olijfolie Umbrië (uit onze BBQandcookingshop)
- 1 el balsamico (uit onze BBQandcookingshop)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Snijd elke rol geitenkaas in 4 dikke plakken. Leg ze in de ovenschaal en verdeel de verse tijmblaadjes eroverheen. Verdeel over elke plak geitenkaas een druppel honing en gril de kaas in ongeveer 5 tot 7 minuten in de oven.
Bak ondertussen de plakken ontbijtspek in een koekenpan mooi knapperig en bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan mooi bruin en laat afkoelen.
Verdeel de slamix over een grote kom of bord. Leg de warme geitenkaas op de sla en verdeel de druiven, zongedroogde tomaatjes en de plakken ontbijtspek eromheen.
Besprenkel met de dressing en garneer met de pijnboompitjes.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal
Nog geen beoordelingen