Bijgerechten/ Vegetarisch

Gebakken rozemarijn aardappeltjes uit de skillet

Gebakken rozemarijn aardappeltjes uit de skillet

Bij een goede steak horen mooie bijgerechten en het liefst maak ik die allemaal op de BBQ. Dit is weer zo een lekker bijgerecht die je eenvoudig klaarmaakt op de BBQ. Je kunt dit gerecht makkelijk van tevoren klaarzetten en als je gasten komen hoef je allen nog maar de skillet 50 minuten op de BBQ te zetten. 

De heerlijk smaken van aardappelen, knoflook en rozemarijn (uit eigen tuin) gecombineerd met salie en onze heerlijke bakolijfolie en beetje van ons eigen zeezout. Het is om je vingers bij af te likken.

Gebakken rozemarijn aardappeltjes uit de skillet

Gebakken rozemarijn aardappeltjes uit de skillet

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 4 knoflooktenen (gekneusd)
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 1/2 tl salie
  • zeezout (naar smaak)

Instructies

1

Snijd de aardappelen in partjes en kook 10 minuten.

2

Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

3

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 200 graden.

4

Giet de olijfolie in de skillet en verdeel de roomboter in plakjes over de bodem.

5

Doe de aardappelen in de skillet en verdeel de rozemarijn en de gekneusde knoflooktenen tussen de aardappelen.

6

Strooi de salie over de aardappelen.

7

Zet de skillet voor ongeveer 50 minuten op de BBQ en schud de aardappelen halverwege om. Breng op smaak met zeezout.

8

Serveer aan tafel in de skillet.

Notities

Extra benodigdheden: Skillet, BBQ met deksel

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter