Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Overheerlijke nachotoren – Nachochallenge Santa Maria

Overheerlijke nachotoren - Nachochallenge Santa Maria

Op 21 Oktober is het weer Nacho Day en dat vieren we met de Nachochallenge van Santa Maria! Deze challenge daagt je uit om samen met vrienden of familie een soort Jenga-achtige toren te bouwen van nacho’s. De toren bouw je in een hittebestendig blik (of ander diep, rond voorwerp) dat je vult met zoveel mogelijk nacho’s, kaas en andere lekkere toppings. Nadat het blik in de oven is geweest, keer je het om en daar is je nachotoren!

Wij hebben onze eigen nachotoren gemaakt en wij kunnen 1 ding zeggen…hij is overheerlijk lekker! Rijk gevuld met gehakt, tomaat, rode ui, geraspte kaas, een cheesedip èn een lekkere salsa. Om je vingers bij af te likken. 

Ga jij ook de uitdaging aan om een zo hoog mogelijke toren te maken?

 

Overheerlijke nachotoren - Nachochallenge Santa Maria

Overheerlijke nachotoren - Nachochallenge Santa Maria

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 zakken Nacho chips*
  • 1 el boter/olie
  • 500 gram (vega) gehakt
  • 1 zakje Taco Seasoning Mix*
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 zakje Dip Mix Guacamole*
  • 125 gram zure room
  • 1 zakje Dip Mix Cheese*
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 bakje Dip Nacho Cheese Style*
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa Mild*
  • 3 el fijngesneden verse peterselie voor garnering
  • * deze producten komen uit het assortiment van Santa Maria

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 120 °C.

2

Bak het (vega)gehakt in de boter/olie bruin. Voeg zodra het gehakt bruin is de Taco Seasoning Mix toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix de zure room met de Dip Mix Cheese en de fijngeprakte avocado's met de Dip Mix Guacamole en zet apart.

3

Snijd de tomaten in blokjes, snipper de rode ui fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes.

4

Vul het blik zoals je een nacho schotel zou vullen; begin met een laag Nacho Chips, vervolgens een laagje Dip Nacho Cheese, laagje gehakt en een laagje tomaat met rode ui.

5

Leg voor de volgende laag weer eerst een laag Nacho Chips, vervolgens een laagje Chunky Wrap Salsa, laag geraspte kaas, bosui, gehakt, tomaat met rode ui en een laagje Dip Nacho Cheese.

6

Herhaal deze twee lagen tot allen ingrediënten op zijn. Eindig met een laag Nacho Chips.

7

Zet het blik 10 min in de voorverwarmde oven totdat de dip wat harder is geworden en deze de nacho’s goed bij elkaar houdt. Haal het blik uit de oven en leg een groot bord ondersteboven op de bovenkant.

8

Keer het blik en het bord tegelijkertijd om, haal eerst het bord en vervolgens het blik voorzichtig van de toren af.

9

Garneer met de fijngesneden peterselie en serveer met de guacamole en kaasdip.

Notities

Extra benodigdheden: ovenhandschoenen, bord

Overheerlijke nachotoren - Nachochallenge Santa Maria

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter