De Franse maïskip, ook wel Poulet Jaune genoemd, beschikt over een specifieke gele kleur die terug te leiden is aan het voedsel dat de kippen consumeren. Bij deze kippen bestaat 80% van het voer uit mais. Mais is een wat vette voeding en daardoor wordt de kip lekker mals en krijgt de huid wat meer vet.
Deze kip is vrij makkelijk klaar te maken en door de verse kruiden in de holte van de kip te stoppen trekken de smaken in het kippenvlees. De roodschillige aardappelen worden gegrild in het vocht van de kip en krijgen daarom een heerlijke smaak.
Je kunt dit recept ook in de oven maken. Zet de temperatuur op 180 graden en zet de kip er ongeveer 60 minuten in.
Gegrilde Franse maïskip met roodschillige aardappel
Ingrediënten
- 1 kg roodschillige aardappelen
- 1 maïskip van ca. 1 kg
- 15 gram verse rozemarijn
- 15 gram verse salie
- 1 citroen (uitgeperst)
- 7 el olijfolie
- peper
- zeezout
Instructies
Boen de aardappelen schoon en snijd in partjes.
Kook de aardappelen 5 minuten en laat afkoelen.
Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn.
Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn.
Doe de rest van de salie en rozemarijn in de holte van de kip.
Meng 4 el olijfolie met de salie, rozemarijn, citroensap, peper en zeezout.
Bestrijk de kip rondom met de marinade en leg in een ovenschaal.
Meng 3 el olijfolie met de aardappelen en leg rondom de kip in de ovenschaal.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van ongeveer 180 graden.
Zet de ovenschaal ongeveer 60 minuten op de BBQ en schep na 30 minuten de aardappelen even om.
De kip is klaar wanneer de borst een kerntemperatuur heeft van 70 graden en de dij 85 graden.
Haal de kip van de BBQ en laat ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveer er verse groenten of een salade bij.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ bestendige ovenschaal
Nog geen beoordelingen