Eenpansgerechten zijn ideaal om te maken na een drukke dag. Je hoeft niet in 3 verschillende pannen te roeren, alles gaat tenslotte in 1 pan en na een tijdje pruttelen is je gerecht klaar.
In dit stoofpotje gebruiken wij kipdijfilet. Dit stukje van de kip komt uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot en is malser en sappiger dan kipfilet. En in zo’n pruttelend stoofgerecht smaakt dit dan ook veel lekkerder dan filet. Deze lekkere kipstoof maken wij wel vaker in de keuken, maar het leek ons leuk om het ook eens klaar te maken op de BBQ. En gek genoeg lijkt het nóg lekkerder te smaken!
Stoofpotje met kipdijfilet en kastanjechampignons uit de Dutch Oven
Ingrediënten
- 500 gram kippendijfilet
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 sjalotten
- 250 gram spekreepjes
- 500 gram winterpeen
- 1 kg krieltjes
- 125 ml crème fraîche
- 1 kippenbouillontablet
- 3 el fijngehakte peterselie
- 30 gram roomboter
- 1 el tarwebloem
- 400 ml water
Instructies
Snijd de kippendijfilet in stukken.
Snipper de sjalotten en veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier.
Snijd de winterpeen in stukken en halveer de krieltjes.
Steek de BBQ aan met een directe zone van 150 graden.
Zorg dat de Dutch oven warm is en voeg de boter toe.
Bak de spekreepjes, sjalotten en champignons 5 minuten.
Voeg de kip, wortels en de tarwebloem toe en laat het gaar worden.
Kook het water en voeg het bouillontablet toe.
Voeg de krieltjes en de crème fraîche al roerend toe.
Stoof alles in 25 minuten gaar en roer af en toe door.
Voeg de peterselie toe en serveer.
Notities
Extra benodigdheden: Dutch oven of braadpan
Nog geen beoordelingen