Het is weer herfst en bij de herfst hoort pompoensoep. Naast pompoen gaat er ook wortel en ui in en maken we de soep lekker op smaak door het gebruik van komijnpoeder. Een heerlijke volle en romige soep die prima als maaltijdsoep gegeten kan worden.
In het recept kook ik de schil gewoon mee. Dat scheelt veel snijwerk en na het pureren van de soep blijft er een mooie gladde soep over. Mocht je geen oranje pompoen kunnen vinden in de winkel, dan kun je daarvoor in de plaats ook een flespompoen gebruiken.
Serveer een lekker warm brood bij en een herfstsalade.
Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 biologische oranje pompoen
- 2 uien
- 3 winterpenen
- 3 el olijfolie (bijv. onze bakolijfolie uit onze winkel)
- 2 teentjes knoflook
- 2 1/2 tl komijnpoeder (djinten)
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter water
- 1 groentebouillontablet
- 100 ml crème fraiche
Instructies
Was de pompoen schoon en droog af.
Snijd met een groot, scherp mes de pompoen in 4 stukken. Verwijder de zaden en de draden aan de binnenkant van de pompoen. Snijd de pompoen met schil in repen en de repen weer in blokken.
Maak de wortels schoon en snijd in stukken.
Snijd de uien en knoflook in stukjes.
Verhit de olie in een grote soeppan en voeg de pompoen, wortel, ui en knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de komijnpoeder, laurierblaadjes, het water en het bouillonblokje erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 30 tot 35 minuten op laag vuur koken.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer met een beetje crème fraiche en verse koriander of peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer
Nog geen beoordelingen