Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka of shakshouka is van oorsprong een Midden-Oosters gerecht. Het is een gerecht wat je vaak tegenkomt in onder andere de Tunesische, Egyptische maar ook de Marokkaanse keuken. Elke keuken heeft ook weer zijn eigen variant.  Een ding hebben ze gemeen, namelijk gepocheerde eieren in een tomatensaus met verschillende kruiden. Soms wordt er lamsgehakt aan toegevoegd of yoghurt. 

Veel gebruikte kruiden in shakshuka zijn koriander, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Wij gebruiken de Ras el hanout kruidenmelange van Euroma. Een heerlijke warme melange die perfect tot zijn recht komt in dit gerecht.

Tip: Wij hebben dit recept gemaakt voor 4 tot 5 personen. Pas het recept dus aan bij minder of meer eters.

Lekker met een warm brood!

 

Shakshuka

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Bereidingstijd: 55 minuten

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 600 gram winterpeen/wortels in reepjes
  • 400 gram uien in kleine stukjes
  • 4 tl Ras el hanout (kruiden)
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gram verse koriander
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 100 ml water
  • 200 gram spinazie
  • 5 eieren

Instructies

1

Verhit de olie in twee grote koekenpannen en fruit de reepjes winterpeen en ui ongeveer 4 minuten.

2

Voeg de Ras el hanout erbij en bak 5 minuten op laag vuur.

3

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm.

4

Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

5

Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak 10 min. mee. Schep regelmatig om.

6

Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten op laag vuur stoven.

7

Roer de spinazie door de stoof en warm goed door.

8

Maak 5 holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10 tot 12 minuten op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn.

9

Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

10

Lekker met een warm gebakken brood!

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter