Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Oostenrijkse hamburger

Oostenrijkse hamburger

Een Oostenrijkse burger…die hadden we nog niet bedacht en gemaakt! Tijdens het brainstormen kwamen we al gauw op deze combinatie van smaken. Een lekkere kruidige burger met spek erin, zuurkool, gebakken appeltjes en röstikoekjes. Eigenlijk heeft deze burger geen saus nodig, maar mocht je het erg lekker vinden dan zou je een beetje tomatenketchup kunnen gebruiken.

Eet smakelijk!

Oostenrijkse hamburger

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 5 kaiserbroodjes
  • 900 gram half om half gehakt
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 1 ui
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1 teen knoflook,
  • 1,5 ei
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 3 el paneermeel
  • peper
  • zout
  • 100 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 1 el roomboter
  • 5-6 grote blaadjes kropsla
  • röstikoekjes: zie recept op onze website
  • ketchup

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

2

Snijd de plakken spek in kleine stukje en snipper de ui.

3

Meng het gehakt met de spek, ui, peterselie, knoflook, ei, paprikapoeder, mosterdpoeder, paneermeel, peper en zout.

4

Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 190 gram.

5

Verwarm de zuurkool met een beetje water in een klein pannetje en kook in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar.

6

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes/partjes.

7

Smelt de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes aan beide zijden mooi bruin.

8

Maak de röstikoekjes volgens het recept op onze website.

9

Gril de hamburgers op de BBQ in ongeveer 4 minuten per kant gaar.

10

Snijd de broodjes open en beleg met de blaadjes sla, de burgers, een plukje zuurkool en de gebakken appeltjes. Garneer met de röstikoekjes.

11

Serveer er eventueel een beetje tomatenketchup bij.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter