Dit zijn heerlijke koekjes als bijgerecht voor bij een lekkere herfst of winter maaltijd. Natuurlijk kun je de rösti ook in een grote pan maken, maar als koekjes zijn ze ook erg leuk en lekker om zo te serveren.
Wij hebben ze speciaal gemaakt voor onze Oostenrijkse hamburger. Deze röstikoekjes kun je bijvoorbeeld ook maken als klein voorgerechtje met kerst. Serveer er dan bijvoorbeeld gerookte zalm bij. Héérlijk!
Röstikoekjes
Ingrediënten
- 2 aardappels
- 1/2 ui
- 1 ei
- peper
- zout
- klontje boter
Instructies
Schil de aardappels en rasp ze grof.
Rasp de halve ui fijn en voeg bij de aardappel.
Roer het ei door elkaar en voeg ongeveer 1/3 bij de aardappelrasp.
Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Smelt een beetje boter in een koekenpan.
Leg 4 porties van het röstimengsel in de koekenpan. Gebruik hiervoor 2 lepels en druk een beetje plat.
Bak de koekjes in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. (Keer halverwege.)
Bak op dezelfde wijze de andere porties.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
Nog geen beoordelingen