Bijgerechten/ Vegetarisch

Röstikoekjes

Röstikoekjes

Dit zijn heerlijke koekjes als bijgerecht voor bij een lekkere herfst of winter maaltijd. Natuurlijk kun je de rösti ook in een grote pan maken, maar als koekjes zijn ze ook erg leuk en lekker om zo te serveren.

Wij hebben ze speciaal gemaakt voor onze Oostenrijkse hamburger. Deze röstikoekjes kun je bijvoorbeeld ook maken als klein voorgerechtje met kerst. Serveer er dan bijvoorbeeld gerookte zalm bij. Héérlijk!

 

Röstikoekjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 8 stuks
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 1/2 ui
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • klontje boter

Instructies

1

Schil de aardappels en rasp ze grof.

2

Rasp de halve ui fijn en voeg bij de aardappel.

3

Roer het ei door elkaar en voeg ongeveer 1/3 bij de aardappelrasp.

4

Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

5

Smelt een beetje boter in een koekenpan.

6

Leg 4 porties van het röstimengsel in de koekenpan. Gebruik hiervoor 2 lepels en druk een beetje plat.

7

Bak de koekjes in ongeveer 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. (Keer halverwege.)

8

Bak op dezelfde wijze de andere porties.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter