Bijgerechten/ Vegetarisch

Rösti

Rösti is van oorsprong een Zwitsers aardappelgerecht. Het wordt gemaakt van geraspte aardappel waarbij er verschillende ingrediënten aan toegevoegd kunnen worden zoals ui, spek of appel. Rösti smaakt erg lekker als bijgerecht bij vlees en groenten.

Voor het raspen van de aardappels en ui gebruik ik een keukenmachine met fijne rasp. Mocht je die niet hebben, dan kun je ook een handrasp gebruiken. Let wel goed op dat de rösti niet te hard gaat in de pan en aanbrandt.

Rösti

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 25-30 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 1 grote of 2 kleine uien
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter

Instructies

1

Schil de aardappels en de ui.

2

Rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp.

3

Verwarm de koekenpan op het vuur en smelt de boter erin.

4

Meng de 2 eieren door de geraspte aardappel en ui.

5

Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep het aardappelmengsel in de pan en duw stevig aan met een spatel.

7

Bak de rösti 10 minuten op middelhoog vuur.

8

Keer de rösti om met behulp van een groot bord.

9

Bak de rösti 5 minuten op middelhoog vuur en daarna 10 minuten op laag vuur. (Laat eventueel eerst een extra klontje boter smelten voordat de rösti terug gaat in de pan.)

10

Serveer de rösti op een grote schaal en snij in punten.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine of eventueel rasp, grote koekenpan, groot bord of schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter