De groene en witte asperge zijn beiden zeer geschikt om te grillen op de BBQ. Wederom is dit recept super simpel, omdat de pure smaak van de asperge genoeg is. Wij hebben deze groene asperges van tevoren ingesmeerd met olijfolie met geperste knoflook en na het grillen een klein beetje zeezout toegevoegd.
Zorg ervoor dat temperatuur van de BBQ niet veel hoger komt dan 150 graden zodat de buitenkant van de asperge niet zwartgeblakerd is en de binnenkant nog te rauw om te eten.
Groene asperges van de BBQ
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 150 graden.
Meng de olie met de uitgeperste knoflook.
Prepareer de asperges door de onderzijde van asperge af te breken en in te smeren de olijfolie.
Grill de asperges in ca. 8 minuten rondom bruin.
Leg op een bord en strooi er zeezout overheen.
Notities
Extra benodigdheden: kwast
Nog geen beoordelingen