Deze venkel hebben wij op de BBQ klaargemaakt, maar kan natuurlijk ook prima in een grillpan of in de oven bereid worden. Houdt er dan rekening mee dat de bereidingstijd iets langer is. (Gemiddeld 25 tot 30 minuten)
Het is een heerlijk bijgerecht en snel te maken. (Het recept voor de selderijpesto is hier te vinden.)
Gegrilde venkel met selderijpesto
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 2 el olijfolie
- Recept voor selderijpesto op deze website
Instructies
Snijd de venkelknollen overdwars doormidden en laat het hart zitten. (Hierdoor valt de venkel niet uit elkaar en zijn ze makkelijk te grillen.)
Smeer de voor- en achterzijde in met olijfolie.
Rooster de halve venkelknollen op de BBQ of in de grillpan of oven mooi gaar. (Op de BBQ op 180 graden; ongeveer 10 minuten. In de grillpan/oven; gemiddeld 25 minuten.)
Serveer de venkel op een bord of in een schaal en druppel de pesto eroverheen.
Notities
Extra benodigdheden: eventueel grillpan
Nog geen beoordelingen