Wij mochten onlangs een leuke samenwerking aangaan met Oil & Vinegar om hun BBQ producten eens uit te proberen. In het pakket dat wij kregen zaten verschillende heerlijke producten voor een zomerse BBQ.
In het pakket zat ook een flesje Pineapple Chili Sauce, een lekker frisfruitige saus met ananas en een beetje chili. Deze mildzoete en lichtpittige saus wilden we graag uitproberen in een lekkere BBQsalade. Bij de tropische smaak hebben we een salade bedacht met verse ananas, stukjes nectarine, gegrilde halloumi, paprikaringen en koriander. Als finishing touch hebben we de salade afgemaakt met een dressing van Pineapple Chili Sauce en mayonaise. Een perfecte salade voor een tropische BBQ, maar eigenlijk smaakt deze salade op elke zomerdag heerlijk!
Deze lekkere Pineapple Chili Sauce past ook goed bij gerechten met kip, vis, wokgerechten en curry’s. Het is in ieder geval een heerlijke en smaakvolle saus voor bij de BBQ!
Tropische salade met ananas, gegrilde halloumi en pineapple-chilidressing
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 200 gram halloumi (in 4 plakken)
- 3 grote plakken verse ananas
- 1 nectarine
- 75 gram rucolaslamelange (of een andere slamix)
- 2 oranje snoeppaprika's (of 1/2 oranje paprika)
- 2 el verse korinader, fijngehakt
- Dressing:
- 1 el Oil & Vinegar Pineapple Chili Sauce
- 1 el mayonaise
Instructies
Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en gril de halloumi aan beide kanten. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de schil en de harde binnenkant van de ananasplakken en snijd elke plak in kleine stukken.
Haal de schil van de nectarine, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.
Leg de slamelange op een grote schaal en verdeel de stukjes ananas en partjes nectarine over de schaal.
Snijd de oranje paprika's in dunne ringen en de halloumi in repen. Verdeel beide over de salade.
Klop in een kommetje een dressing van de mayonaise en Pineapple Chili Sauce. Besprenkel de salade met de dressing.
Garneer met de verse koriander.
Notities
Extra benodigdheden: grillpan, grote schaal
Nog geen beoordelingen