Vlees BBQ

Kalfsmuis in Wiskey Vinegar

Kalfsmuis in Wiskey Vinegar

Van Oil & Vinegar hebben we een heel leuk BBQ pakket gekregen om uit te proberen. Er zaten heerlijke dingen in waaronder een Whiskey Vinegar en de Texan Steak Rub. Deze mooie producten verdienden wel een lekker stuk vlees en daarom kozen wij voor een heerlijk zachte kalfsmuis. 

We hebben de kalfsmuis 3 uur in een badje gestopt van olijfolie, Texan Steak Rub en natuurlijk de Whiskey Vinegar. De Whiskey Vinegar maakt de kalfsmuis nóg malser en geeft een zoetzure smaak mee aan het vlees. Absoluut een aanrader om eens te proberen.

De Whiskey Vinegar past ook heel goed bij andere stukken vlees, zoals spareribs of kip. Houd onze website in de gaten voor nieuwe recepten!

Kalfsmuis in Wiskey Vinegar
Kalfsmuis in Wiskey Vinegar
Kalfsmuis in Wiskey Vinegar

Kalfsmuis in Whiskey Vinegar

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten (3 uur wachten) Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsmuis
  • 7 el olijfolie
  • 5 el Whiskey Vinegar (Oil & Vinegar)
  • 3 tl Texan Steak Rub (Oil & Vinegar)
  • 2tl mosterd

Instructies

1

Dep de kalfsmuis droog met keukenpapier.

2

Maak een marinade van de olijfolie, Whiskey Vinegar, Texan Steak rub en de mosterd.

3

Leg de kalfsmuis in een schaal en smeer rondom in met de marinade.

4

Giet de rest van marinade over de kalfsmuis.

5

Dek de schaal af en zet 3 uur in de koelkast.

6

Draai de kalfsmuis ieder half uur even om zodat alle kanten de smaak van de marinade goed opnemen.

7

Steek de BBQ aan met indirecte zone van ongeveer 150 graden.

8

Leg de kalfsmuis op de BBQ tot een kerntemperatuur van 42 graden.

9

Smeer halverwege nog een keer in met de overgebleven marinade.

10

Maak een directe zone en verhoog de temperatuur naar 180 graden.

11

Gril de kalfsmuis aan beide kanten af tot een kerntemperatuur is bereikt van 49 graden.

12

Laat het vlees in aluminiumfolie 10 minuten rusten.

13

De temperatuur zal tijdens het rusten oplopen tot een perfecte 52 graden.

14

Trancheer de kalfsmuis in dunne plakken.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ met deksel

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter