Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Hartige taart met gehakt, paprika en kaas

Hartige taart met gehakt en paprika

Een hartige taart lijkt soms veel werk, maar het gaat vooral om een goede voorbereiding. Zodra al het snijwerk is gedaan, dan ben je eigenlijk zo klaar en doet de oven de rest. Voor deze hartige taart hoef je alleen maar de paprika in blokjes te snijden en het samen met het gehakt eerst in een koekenpan te bakken. 

Een ideaal gerecht om samen met een lekkere groene salade of tomatensalade met mozzarella te serveren.

Hartige taart met gehakt en paprika
Hartige taart met gehakt en paprika

Hartige taart met gehakt, paprika en kaas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 30 minuten (oventijd)

Ingrediënten

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 1/2 rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 el peterselie, fijngesneden
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Laat de plakjes deeg los van elkaar op het werkblad ontdooien.

2

Vet de vorm in met een beetje boter.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4

Snijd de paprika's in blokjes.

5

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt tot het gaar en bruin is.

6

Voeg de paprikablokjes en paprikapoeder erbij en bak een paar minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout. (Laat het gehaktmengsel eventueel uitlekken in een zeef als er nog veel vocht in zit.)

7

Bekleed de ingevette vorm met de plakjes deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

8

Klop de eieren met de room los met een garde in een ruime kom. Roer 30 gram geraspte kaas en de fijngesneden peterselie erdoor.

9

Verdeel het gehaktmengsel over het deeg en schenk het eimengsel eroverheen. Verdeel de overgebleven geraspte kaas over de taart.

10

Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. (Check eventueel met een satéprikker of de vulling gaar is.)

Notities

Extra benodigdheden: taart- of quichevorm doorsnede ca. 26 cm, koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter