Deze aardappeltjes met tijm en knoflook zijn overheerlijk. De oven doet het meeste werk, dus het is ook nog eens een makkelijk bijgerecht om te maken.
De aardappeltjes uit de oven passen bij heel veel gerechten, zoals bij deze gevulde paprika’s met gehakt en mozzarella.
Aardappeltjes uit de oven met tijm
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 el tijm
- 3 el olijfolie
- 1 tot 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Boen de aardappels schoon en dep ze goed droog.
Snijd ze eerst door de helft en daarna elke helft in partjes.
Meng de aardappels met de olijfolie, tijm en uitgeperste knoflook.
Breng op smaak met zeezout.
Verspreid de aardappelpartjes over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 40-45 minuten bruin en gaar.
Keer ze elke 15 minuten even om met een spatel.
Bestrooi de aardappeltjes eventueel met extra zeezout en serveer in een ruime schaal.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen