Zelf kippensoep maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Een makkelijke variant is om kipfilet zachtjes te laten koken met bouillon. Wij maken de soep door kippenpoten te laten trekken in bouillon, dat geeft nog meer smaak en is erg lekker! Uiteraard kun je ook gaan voor slow cooking. Dan laat je de kippenpoten zonder bouillon alleen in water trekken voor een paar uur.
Na het trekken van de bouillon, halen wij het vlees van de kippenpoten en dat gaat uiteraard ook weer terug in de soep. Samen met verse groenten en kruiden is dit een ouderwets lekkere soep om van te smullen!
Verse kippensoep
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 1 1/2 liter water
- 2 tabletten kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 ui
- 15 gram platte peterselie, fijngesneden
- 50 gram vermicelli
- peper
Instructies
Doe de kippenpoten, het laurierblaadje, de bouillontabletten en de peterselie in een grote pan met het water. Breng het aan de kook en laat ongeveer 25 minuten op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de winterpeen in kleine blokjes, de prei in reepjes en snipper de ui.
Haal de kippenpoten uit de pan en laat afkoelen.
Voeg de groenten en de vermicelli toe aan de soep en kook ongeveer 10 minuten zachtjes mee.
Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.
Breng op smaak met peper.
Nog geen beoordelingen