Baba ganoush is een heerlijke auberginedip die je heel makkelijk en snel kunt maken. De aubergines gaan eerst in de oven en zodra het vruchtvlees zacht is, pureer je het samen met een paar andere ingrediënten tot een fijne dip.
Heerlijk voor bij de borrel of op een lekker warm broodje!
Baba ganoush - auberginedip
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 citroen (uitgeperst)
- 10 gram verse koriander
- 2 tl tahini (sesampasta)
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft. (zie foto)
Leg de aubergines op de bakplaat en smeer ze in met 2 el olijfolie. Stop de ongepelde knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en leg ze bij de aubergines op de bakplaat. Grill de aubergines 30 minuten in het midden van de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en lepel het vruchtvlees uit de aubergines.
Haal de knoflookteentjes uit de folie en knijp ze uit boven het vruchtvlees.
Voeg de sesampasta, het citroensap, 1 el olijfolie en de verse koriander bij het vruchtvlees en pureer tot een fijne dip. Breng op smaak met peper en zeezout.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine
Nog geen beoordelingen