Bijgerechten/ Vegetarisch

Baba ganoush – auberginedip

Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush is een heerlijke auberginedip die je heel makkelijk en snel kunt maken. De aubergines gaan eerst in de oven en zodra het vruchtvlees zacht is, pureer je het samen met een paar andere ingrediënten tot een fijne dip.

Heerlijk voor bij de borrel of op een lekker warm broodje!

Baba ganoush - auberginedip
Snijd de aubergines kruislings in met een mes
Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush - auberginedip

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 10 gram verse koriander
  • 2 tl tahini (sesampasta)
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in maar zorg dat de schil intact blijft. (zie foto)

3

Leg de aubergines op de bakplaat en smeer ze in met 2 el olijfolie. Stop de ongepelde knoflookteentjes in een stukje aluminiumfolie en leg ze bij de aubergines op de bakplaat. Grill de aubergines 30 minuten in het midden van de oven.

4

Haal de bakplaat uit de oven en lepel het vruchtvlees uit de aubergines.

5

Haal de knoflookteentjes uit de folie en knijp ze uit boven het vruchtvlees.

6

Voeg de sesampasta, het citroensap, 1 el olijfolie en de verse koriander bij het vruchtvlees en pureer tot een fijne dip. Breng op smaak met peper en zeezout.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter