Gnocchi zijn een soort aardappelballetjes die in verschillende Italiaanse gerechten gebruikt worden. Heerlijk om eens mee te variëren.
Doordat ze in de oven gaan, worden ze lekker knapperig van buiten en blijven ze zacht van binnen. Een perfecte combinatie met de verschillende groenten op deze traybake.
Tip: gebruik onze pure bakolijfolie in dit gerecht!
Traybake met gnocchi, kipfilet, broccoli en tijm
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1/2 courgette
- 150 gram kipfilet
- 400 gram gnocchi
- 2 takjes verse tijm
- 3 knoflookteentjes, ongepeld
- 250 gram tomaatjes aan een tak (bijv. romaatjes)
- 2 el bakolijfolie
- 250 gram broccoli
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de rode ui in partjes en de courgette in halve plakken. Snijd de kipfilet in stukken.
Verdeel de rode ui, courgette, kip en de gnocchi over de bakplaat. Leg de knoflookteentjes en de tomaatjes aan een tak erbij.
Rits de blaadjes tijm van de takjes en verdeel samen met de bakolijfolie over de bakplaat. Breng op smaak met peper en zeezout en hussel goed door elkaar. Bak de traybake ongeveer 20-25 minuten in de oven. (Hussel na 10 minuten even door.)
Verdeel de broccoli in roosjes en kook in ruim water in 15 minuten gaar.
Haal de traybake uit de oven en verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen