Hoofdgerechten

Traybake met kalkoenfilet, sperziebonen, kastanjechampignons en rozemarijn

Traybake met kalkoenfilet, sperziebonen, kastanjechampignons en rozemarijn

Wij zijn dol op traybakes. Het is supermakkelijk om te maken en je kunt er vol op mee variëren. Deze traybake past perfect bij de herfst en is ook nog eens lekker slank.

Gebruik een goede olijfolie in deze overheerlijke herfst traybake. Bijvoorbeeld onze pure en smaakvolle bakolijfolie uit onze shop.

Oh en let even op de hoeveelheden, want dit recept is voor 2 personen. Wil je voor meer mensen maken? Verdubbel dan de ingrediënten.

Traybake met kalkoenfilet, sperziebonen, kastanjechampignons en rozemarijn

Traybake met kalkoenfilet, sperziebonen, kastanjechampignons en rozemarijn

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 3 el rozemarijnolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 250 gram sperziebonen
  • 200 gram kalkoenfilet
  • zeezout
  • peper

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was de aardappels en dep ze droog. Snijd ze in lange partjes.

3

Maak de kastanjechampignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd ze in tweeën. (Grote champignons in vieren.)

4

Snijd de rode ui in dunne partjes.

5

Verdeel de aardappelpartjes, de partjes rode ui en de kastanjechampignons over de bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 el rozemarijnolie en de fijngehakte rozemarijn er overheen en hussel door elkaar. Breng op smaak met zeezout. Schuif de bakplaat in de oven en bak 25 minuten.

6

Kook ondertussen de sperziebonen in ongeveer 15 minuten gaar. (Giet na 15 minuten af en laat staan met de deksel op de pan.)

7

Snijd de kalkoenfilet in lange repen.

8

Verdeel de kalkoenfilet na 25 minuten baktijd over de traybake. Besprenkel alles met 1 el rozemarijnolie en bak nog 5 minuten in het midden van de oven.

9

Haal de traybake uit de oven en verdeel de sperziebonen over de plaat. Breng eventueel op smaak met peper en zeezout.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter