Mocht je wel eens plakjes krentenbrood of na de feestdagen kerstbrood over hebben en je weet niet wat je ermee moet doen, dan is dit een heel erg lekker toetje om te maken. Het kan uiteraard ook met restjes gewoon brood of suikerbrood.
Broodpudding is al een heel oud gerecht en werd vroeger vaak gemaakt met resten van brood of koek. Wij hebben dit dessert gemaakt met overgebleven paasbrood met amandelspijs. Zonde om weg te gooien en binnen no-time staat er een lekker toetje op tafel!
Dit gerecht kun je ook prima bereiden op de BBQ. Zorg er dan wel voor dat je neutrale kolen gebruikt in verband met de smaak. De broodpudding kun je in een aluminiumschaal op de BBQ klaarmaken op 180 graden. (Ongeveer 25 minuten.)
Krentenbroodpudding met appel en kaneel
Ingrediënten
- 8 sneetjes krentenbrood (of kerstbrood)
- 1 grote appels (in dunne partjes)
- 40 gram roomboter
- ½ tl kaneel
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje (of zakje vanillesuiker)
- 3 eieren
- 250 ml melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het brood in vieren en leg de stukjes afgewisseld met de appel in de schaal.
Verdeel de boter in kleine vlokjes over het brood.
Klop de suiker met de kaneel, het vanillemerg, de eieren en melk schuimig met de mixer.
Schenk het mengsel over het brood in de schaal en laat 15 minuten intrekken.
Bak de broodpudding in 25 minuten bruin en gaar.
Notities
Extra benodigdheden: grote ovenschaal
2 Comments
Kitty
29 juni 2022 at 19:25Erg lekker, ook zonder appel, dat had ik niet in huis. Ik had het brood nog besprenkeld mer Amaretto. 🙂
bbqandcooking
1 juli 2022 at 08:00Dat klinkt ook heerlijk!