Zoet

Valentijn mini cheesecakejes met frambozen

Valentijn mini cheesecakejes met frambozen

Op zoek naar lekkere recepten voor een Valentijnsdessert kwam ik deze superleuke èn vooral heerlijke mini cheesecakejes tegen op de site van Rutgerbakt. Cheesecake is sowieso in ons gezin best populair en ik maak er altijd wel een voor een verjaardag of etentje. De keuze was dus snel gemaakt.

Ik vind ze ook wel Valentijnswaardig. En bovendien zijn ze ook niet heel ingewikkeld om te maken. Rutger gaf een geweldige tip mee: om ze te bakken in siliconen vormpjes. Echt heel handig! Je zou ze zo ook met vormpjes en al eerst in kunnen vriezen. Ze behouden mooi hun vorm en ze hebben ook een mooi formaat. Niet te groot en niet te klein.

Ik heb een siliconen bakvorm voor muffins gebruikt. Die zijn groter dan cupcakes. Met de rest van het beslag en het koekmengsel heb ik 2 kleine cheesecakes gemaakt in kleine taartvormpjes.

Het recept heb ik een heel klein beetje aangepast naar mijn smaak. Maak ze op op een mooi bord. (Extra romantisch om ze samen van 1 bord te eten…)

Happy Valentine!!

Valentijn mini cheesecakejes met frambozen

Mini cheesecakejes met frambozen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 8 tot 10 stuks
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 35-40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram Bastonge koeken
  • 400 gram roomkaas of zuivelspread
  • 100 gram suiker
  • 100 gram zure room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gram maïzena
  • 2 eieren
  • 200 gram frambozen
  • poedersuiker
  • frambozenjam

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 130 graden.

2

Maal de koeken fijn in de keukenmachine.

3

Smelt de boter in een pannetje en roer de fijne koekkruimels erdoorheen.

4

Verdeel het koekmengsel over de vormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

5

Roer de roomkaas los en meng met de suiker. (Ik gebruik een keukenmachine om het goed te mengen.)

6

Voeg de zure room, vanillesuiker, maïzena en de eieren toe en mix/klop tot een glad mengsel.

7

Verdeel het roomkaasmengsel over de vormpjes en bak in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar.

8

Laat ze in de vormpjes afkoelen en zet ze dan koel weg tot gebruik.

9

Garneer met 4 verse frambozen, frambozenjam en zeef een beetje poedersuiker over de mini cheesecakejes.

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine, siliconen bakvorm voor muffins of andere kleine ronde bakvormpjes

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter