Bijgerechten

Gebakken aardappeltjes met spek en ui

Gebakken aardappeltjes met spek en ui

Dit aardappelgerecht lijkt een beetje op de Duitse bratkartoffeln. Lekkere gebakken aardappels, knapperig van buiten en zacht en romig van binnen. En natuurlijk met gebakken uitjes en spekjes erbij. 

In Duitsland eten ze er bijvoorbeeld worst of een schnitzel bij, maar met een lekkere salade is dit ook een superlekker gerecht. Wij maakten er kip lollies en deze gegrilde romaine sla met balsamico en Parmezaanse kaas bij. Zéker een aanrader!

 

Gebakken aardappeltjes met spek en ui

Gebakken aardappeltjes met spek en ui

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 200 gram spekreepjes
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • peper
  • zeezout
  • bieslook (voor garnering)

Instructies

1

Schil de aardappels met een dunschiller of een keukenmesje en laat de aardappels heel.

2

Kook de hele aardappels in een ruime pan ongeveer 6 minuten voor en laat ze afkoelen.

3

Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer 1 cm.

4

Verhit de koekenpan en bak de spekreepjes zonder boter mooi knapperig en bruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

5

Verhit de boter in de koekenpan en fruit de gesnipperde ui op laag vuur.

6

Voeg na een paar minuten de plakjes aardappel toe en bak in 15-20 minuten bruin.

7

Roer de gebakken spekjes door de aardappeltjes en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Garneer met fijngesneden bieslook.

9

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter