Bijgerechten/ Voorgerechten

Verse groentesoep met gehaktballetjes

Verse groentesoep met gehaktballetjes

Een ouderwets lekkere groentesoep hebben we gemaakt. Je moet er even de tijd voor nemen, want we laten de soep eerst 2 uur lang trekken. Natuurlijk gaan er groenten in èn we vergeten ook de gehaktballetjes niet. 

Deze groentesoep kan echt prima als hoofdgerecht gegeten worden. Met een lekker warm broodje bijvoorbeeld. Oh…en maak daarna nog een pan met poffertjes. Met een klontje boter en poedersuiker…smullen!!

Verse groentesoep met gehaktballetjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 2 uur wachttijd

Ingrediënten

  • 2 liter kraanwater
  • 255 gram runderschenkel met been
  • 300 gram rundersoepvlees in blokjes
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 250 gram verse soepgroente
  • 150 gram half-om-halfgehakt
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Instructies

1

Schenk het water in een grote pan en voeg de schenkel, rundersoepblokjes en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan van de soep af.

2

Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan.

3

Spoel het vlees af en trek het in draadjes uit elkaar.

4

Voeg het draadjesvlees en de soepgroente toe aan de soep.

5

Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat, peper en zout en draai er kleine balletjes van. Voeg de balletjes bij de soep.

6

Kook de soep nog ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Notities

Extra benodigdheden: schone theedoek

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter