Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Tarte flambée (à la coq au vin)

Coq au vin is van oorsprong een Frans stoofgerecht. Vroeger werd het gerecht altijd gemaakt met haan, waarbij de haan een lange tijd werd gemarineerd in rode wijn om daarna lang te sudderen. Tegenwoordig wordt er vrijwel altijd kip gebruikt. 

En ondanks dat zo’n overheerlijk pruttelend gerecht enorm lekker is om te maken, leek het ons wel eens leuk om daar een variant op te bedenken. Dus coq au vin in een nieuw, eigentijds jasje. Met coq au vin-spiesen van de BBQ èn deze overheerlijke tarte flambée. Aangezien tarte flambée ook een Frans gerecht is, houden we het Franse tintje er gewoon in.

Deze tarte flambée maken van Flammkuchendeeg van Tante Fanny, maar je kunt het deeg uiteraard ook zelf maken. Wil je een lekker recept voor het deeg? Kijk dan eens bij het recept van Flammkuchen

Het deeg hebben we belegd met ingrediënten die wij ook in de coq au vin stoofpot zouden doen. Een heerlijke combinatie van smaken bij elkaar! Vergeet vooral niet de coq au vin-spiesen erbij te maken en serveer er bijvoorbeeld een herfstsalade bij. 

Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Beleg het deeg met de crème fraîche en de vulling
Garneer de tarte flambée met verse peterselie

Tarte flambée (à la coq au vin)

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 grote sjalot
  • 1 grote winterpeen in plakjes dun
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 3 takjes verse tijm, de blaadjes eraf geritst (+ 4 takjes tijm extra)
  • peper
  • 2 el verse peterselie, fijngesneden

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rol het deeg uit en leg op de bakplaat.

3

Verdeel de crème fraîche over het deeg en laat een dun randje vrij.

4

Snijd de sjalot doormidden en beide helften in dunne reepjes.

5

Maak de wortel en de kastanjechampignons schoon. Snijd de champignons in vieren en de wortel in dunne plakjes. (Gebruik eventueel een kaasschaaf of dunschiller.)

6

Meng de sjalotreepjes, kastanjechampignons, wortel en de spekreepjes in een kom.

7

Roer het uitgeperste knoflookteentje en de losse blaadjes tijm erdoorheen. Verdeel alles over het deeg.

8

Bestrooi met verse peper en de extra takjes tijm.

9

Bak de tarte flambée 20 minuten in de oven.

10

Garneer met verse peterselie.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter