Wij zijn zó dol op dit overheerlijke broodje! Om je vingers bij op te eten…
Normaal gebruiken wij truffelmayonaise, maar dit keer hebben we zelf een dressing gemaakt van mayonaise met truffelolijfolie. Heb je dit niet in huis, dan kun je natuurlijk ook een truffelmayonaise gebruiken. Net zo lekker!
Ciabatta carpaccio
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 1 ciabatta
- 2 el mayonaise
- 1/2 el truffelolijfolie
- Himalayazout
- 2 handjes rucola
- 120 tot 125 gram carpaccio
- 8 cherrytomaatjes
- stukje Parmezaanse kaas, afgeschaafd
- paar blaadjes verse basilicum
Instructies
Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
Snijd de ciabatta voorzichtig overdwars open met een broodmes.
Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de truffelolijfolie en smaak te brengen met een beetje Himalayazout.
Klap het brood open en smeer 1 el van de dressing op de onderkant.
Verdeel de rucola over de ingesmeerde kant en leg de plakjes carpaccio er bovenop.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ze over de carpaccio.
Verdeel de rest van de dressing over het brood en garneer met de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas en de verse basilicum.
Strooi als laatste een klein beetje Himalayazout over het brood en snijd in stukken.
Notities
Extra benodigdheden: kleine koekenpan
Nog geen beoordelingen