Bijgerechten

Ciabatta carpaccio

Ciabatta carpaccio

Wij zijn zó dol op dit overheerlijke broodje! Om je vingers bij op te eten…

Normaal gebruiken wij truffelmayonaise, maar dit keer hebben we zelf een dressing gemaakt van mayonaise met truffelolijfolie. Heb je dit niet in huis, dan kun je natuurlijk ook een truffelmayonaise gebruiken. Net zo lekker!

 

Ciabatta carpaccio

Ciabatta carpaccio

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 2-3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ciabatta
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el truffelolijfolie
  • Himalayazout
  • 2 handjes rucola
  • 120 tot 125 gram carpaccio
  • 8 cherrytomaatjes
  • stukje Parmezaanse kaas, afgeschaafd
  • paar blaadjes verse basilicum

Instructies

1

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.

2

Snijd de ciabatta voorzichtig overdwars open met een broodmes.

3

Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de truffelolijfolie en smaak te brengen met een beetje Himalayazout.

4

Klap het brood open en smeer 1 el van de dressing op de onderkant.

5

Verdeel de rucola over de ingesmeerde kant en leg de plakjes carpaccio er bovenop.

6

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ze over de carpaccio.

7

Verdeel de rest van de dressing over het brood en garneer met de pijnboompitten, stukjes Parmezaanse kaas en de verse basilicum.

8

Strooi als laatste een klein beetje Himalayazout over het brood en snijd in stukken.

Notities

Extra benodigdheden: kleine koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter