De cederhouten plank wordt heel vaak gebruikt voor gerechten met zalm. Er zijn echter ook genoeg andere gerechten die heel lekker worden door deze te bereiden op een plank en daarmee een lichte rooksmaak meekrijgen. Dit makkelijke gerecht met kabeljauw is hier een heel mooi voorbeeld van.
Simpel, smaakvol en snel klaar!
Wijntip: La Palma Chardonnay
Kabeljauw op een plankje
Ingrediënten
- 600 gram verse kabeljauw
- 4 takjes oregano
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 150 graden.
Dep de kabeljauw aan beide zijden droog met keukenpapier.
Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout naar smaak.
Leg op iedere vis een takje verse oregano.
Leg het cederhoutenplankje op de BBQ en als het begint te roken draai je hem om.
Leg nu de vis op het cederhouten plankje en laat rustig garen.
Bij een kerntemperatuur van 60 graden is de kabeljauw klaar.
Notities
Extra benodigdheden: Ceder houten plankje
Nog geen beoordelingen