Vis BBQ/ Voorgerechten

Kabeljauw op een plankje

Kabeljauw op een plankje

De cederhouten plank wordt heel vaak gebruikt voor gerechten met zalm. Er zijn echter ook genoeg andere gerechten die heel lekker worden door deze te bereiden op een plank en daarmee een lichte rooksmaak meekrijgen. Dit makkelijke gerecht met kabeljauw is hier een heel mooi voorbeeld van.

Simpel, smaakvol en snel klaar!

Wijntip: La Palma Chardonnay

 

Kabeljauw op een plankje

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram verse kabeljauw
  • 4 takjes oregano
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Steek de BBQ aan met een directe zone van 150 graden.

2

Dep de kabeljauw aan beide zijden droog met keukenpapier.

3

Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout naar smaak.

4

Leg op iedere vis een takje verse oregano.

5

Leg het cederhoutenplankje op de BBQ en als het begint te roken draai je hem om.

6

Leg nu de vis op het cederhouten plankje en laat rustig garen.

7

Bij een kerntemperatuur van 60 graden is de kabeljauw klaar.

Notities

Extra benodigdheden: Ceder houten plankje

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter