Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig een typisch Spaans gerecht. Per regio verschilt de samenstelling van het gerecht. De basis is rijst en wordt gekookt in een bouillon. Het liefst buiten op een houtskool verhitte paella pan (paellera).
En laten wij nou zo’n mooie paella pan voor op de BBQ hebben. Deze mooie pan van GrillGuru past perfect op onze BBQ en is uitermate geschikt voor dit gerecht.
Wij gebruiken in dit recept uiteraard saffraan, maar ook vis zoals mosselen en garnaaltjes en kip. Gebruik wel een goed risotto. Want als de basis goed is…
Catalaanse paella
Ingrediënten
- 1 zakje saffraan
- 4 el water
- 1 grote ui
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram surimi
- 250-300 gram kipfilet
- 6 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram risotto
- 1½ kippenbouillontablet
- 750 ml water
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram garnaaltjes
- 100-150 gram gekookte mosselen
- verse peper
- Eventueel verse peterselie en citroen als garnering
Instructies
Week de saffraan in een kommetje met de 4 el lauwwarm water.
Pel en snipper de ui en snijd de tomaatjes doormidden.
Snijd de surimi en de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit 4 el olie in de pan en bak de kipstukjes bruin en gaar. Schep uit de pan en bewaar apart op een bord.
Schep de ui in de pan en bak voor 3 minuten mee.
Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Voeg 2 el olie erbij en bak voor 2 minuten.
Voeg de risotto bij de ui en bak al omscheppend 2 minuten mee.
Voeg het water met de bouillontabletten erbij en breng aan de kook.
Giet de saffraan met water bij de risotto en kook 15 minuten.
Schep de doperwten en cherrytomaten erbij en roer goed door.
Roer de surimi, garnaaltjes en mosselen erdoorheen.
Voeg als laatste de kip bij de risotto en breng op smaak met peper.
Garneer eventueel met verse peterselie en schijfjes citroen.
Notities
Extra benodigdheden: paellapan of een grote pan
Nog geen beoordelingen