Hoofdgerechten

Traybake met kabeljauw, krieltjes, groenten, citroentijm en rozemarijn

Een traybake blijft gewoon een van de makkelijkste gerechten om te maken. De voorbereiding neemt vaak het meeste tijd in. Zodra alles klaar is, kan het op de bakplaat en in de oven.

Deze traybake maken we met kabeljauw. We gebruiken krieltjes in de schil erbij en lekker veel verschillende soorten groenten. Door de combinatie met de vis maakt dit tot een slank recept. De citroentijm en rozemarijnolie geven het gerecht een lekkere frisse en kruidige touch.

Eet smakelijk!

Traybake met kabeljauw, krieltjes, groenten, citroentijm en rozemarijn

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes in de schil
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika's
  • 3 el rozemarijnolie/olijfolie
  • 2 takjes verse citroentijm/tijm
  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram romaatjes (of tomaatjes aan een tak)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 citroen
  • verse peper
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Snijd de krieltjes doormidden, de courgette in plakjes en de paprika in reepjes.

3

Schep de krieltjes en groenten op de met bakpapier beklede bakplaat.

4

Meng de rozemarijnolie, peper, zeezout en losse blaadjes van de citroentijm er doorheen.

5

Schuif in de oven en bak ongeveer 30 minuten.

6

Wrijf de kabeljauw met 1 el rozemarijnolie en bestrooi met peper en zeezout. Verdeel na 30 minuten over de bakplaat. (Halveer eventueel eerst grote stukken.)

7

Leg de tomaatjes aan de tak op de bakplaat en verdeel de rozemarijn erover.

8

Schuif de bakplaat terug en bak 10 minuten in de oven.

9

Serveer met partjes citroen.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter