Een traybake als hoofdgerecht vinden wij echt een uitkomst. Je maakt alle ingrediënten klaar en legt ze op een bakplaat. Even husselen en eventueel olijfolie of kruiden toevoegen en alles kan zo in de oven. Ideaal na een dag werken of als je kinderen hebt.
De combinatie van het licht zoete van de aardappel en broccoli met de kruidige kip is heerlijk. De sinaasappel-chili dressing en de pure olijfolie sinaasappel maken het helemaal af.
Traybake met broccoli, zoete aardappel, kipfilet en olijfolie sinaasappel
Ingrediënten
- 500 g zoete aardappelen
- 5 el bakolijfolie (uit onze shop)
- 4 bosuitjes
- 2 tenen knoflook
- 3 ons kipfilet
- kipkruiden
- 500 g broccoli
- 2 el mayonaise
- 1 sinaasappel
- 1/2 el chilisaus
- 2 el olijfolie Umbrië Sinaasappel (uit onze shop)
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd ze in de lengte in parten.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en meng 2 el olie erdoor. Bestrooi ze met een beetje zeezout en rooster ze 45 minuten in de oven.
Hussel de aardappelpartjes om de 15 minuten.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en de bosui in ringetjes. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de bosui met knoflook op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
Smeer de kipfilets in met kipkruiden. Verhit 2 el olie in een grillpan en grill de kipfilet om en om bruin.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stengel in stukjes. Kook de broccoli 10 minuten.
Pers de sinaasappel uit.
Meng de mayonaise, chilisaus met 1 el sinaasappelsap en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kip in plakjes.
Haal de bakplaat na 45 minuten uit de oven en meng met de broccoli, stukjes kip en de gebakken bosui met knoflook.
Besprenkel de traybake met de dressing en de olijfolie sinaasappel.
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier
Nog geen beoordelingen