Hoofdgerechten

Pilav met kip, krenten en saffraan

Pilav met kip, krenten en saffraan

Pilav is een Midden-Oosters gerecht van rijst met kruiden, vlees of kip en vaak ook groenten. Eerst wordt de rijst kort gefruit in olie of boter en daarna in bouillon gaar gesmoord.

Deze Turkse paleisrijst (Instanbul pilavi) is heerlijk in combinatie met een lekkere paprikasalade, of met lamsvlees.

Onze wijntip: rode wijn, bijvoorbeeld deze Syrah/Tempranillo.

 

 

Pilav met kip, krenten en saffraan

Pilav met kip, krenten en saffraan

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 2 el boter
  • 50 gram krenten
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 6 dl water, gekookt
  • 250 gram rijst (langkorrelige of basmati)
  • 1 zakje saffraan
  • 1/2 tl piment
  • peper
  • zout

Instructies

1

Snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine blokjes.

2

Verhit de boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten al omscheppend op laag vuur.

3

Schep de kipblokjes erbij en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en voeg de pijnboompitjes toe.

4

Roer de rijst door de kip en bak 1 minuut mee.

5

Was de krenten, laat uitlekken en voeg bij de rijst met kip.

6

Maak de bouillon door het tablet op te lossen in het gekookte water.

7

Roer de piment en de saffraan erdoorheen en schenk de bouillon in de pan.

8

Kook de pilav met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar. Roer af en toe door om aanbranden aan de bodem te voorkomen.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter