Een eigen rub maken voor vlees of kip is niet moeilijk en vooral erg leuk om mee te experimenteren. Soms is het heel erg lekker en de andere keer valt er misschien nog wat aan de te verbeteren. De rub die ik voor deze kipdrumsticks heb gebruikt was in ieder geval heel erg lekker. Ik voegde eigenlijk per ongeluk de venkelpoeder toe aan deze rub, maar dit gaf juist een extra lekkere smaak aan deze rub. Ben je iets minder van experimenteren dan kan ik je de BBQandCooking Chicken wing rub dan zeker ook aanbevelen.
Kipdrumsticks met BBQandcooking Chicken wing rub
Ingrediënten
- 1200 gram drumsticks
- 2 el bruine suiker
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl oregano
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl venkelpoeder
- 1 tl Himalayazout
- 2 tl peper
Instructies
Meng de kruiden voor de dry rub in een kom goed door elkaar.
Dep de drumsticks droog met een keukenpapier en wrijf ze goed in met de dry rub.
Steek de BBQ aan met een indirecte warmte van 180 graden.
Leg de drumsticks op de BBQ, keer ze regelmatig en gaar ze in ongeveer 50 minuten tot een kerntemperatuur van 76 graden.
Nog geen beoordelingen