Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Jackfruit curry met bloemkoolrijst en feestelijke boontjes

Jackfruit curry met bloemkoolrijst en feestelijke boontjes

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur en dat betekent een lekker kerstmenu bedenken! Voor Rootzz of Nature hebben wij een heerlijk kerst hoofdgerecht bedacht. Want vlees of vis is tegenwoordig echt geen must meer tijdens de kerstmaaltijd en kan echt heel goed vervangen worden door vegetarische óf vegan producten. 

Rootzz of Nature heeft een uitgebreid assortiment met vegan producten waar je een mooie maaltijd mee kunt maken. Met deze Jackfruit curry met bloemkoolrijst en sperzieboontjes met homemade tomatenchutney zet je een lekkere, gezonde èn vegan kerstmaaltijd op tafel. 

Fijne feestdagen!

Jackfruit curry met bloemkoolrijst en feestelijke boontjes

Jackfruit curry met bloemkoolrijst en feestelijke boontjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 3 el zonnebloemolie/kokosolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 650 gram Rootzz of Nature Jackfruit in Curry saus
  • 160 ml kokosmelk
  • 1 bloemkool (of 800 gram verse bloemkoolrijst)
  • 2 el amandelschaafsel (kort geroosterd in een koekenpan)
  • 4 takjes verse koriander
  • 2 el grof gesneden cashewnoten
  • peper
  • zeezout
  • naanbrood met knoflook en koriander
  • Tomatenchutney:
  • 500 gram tomaten
  • 1 grote ui
  • 2 cm verse gember
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el suiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl garam masala

Instructies

Tomatenchutney:

1

Snijd de tomaten in blokjes, snipper de ui fijn en rasp de verse gember met een fijne rasp.

2

Verhit 2 el olie in een pan met een dikke bodem, voeg de gesnipperde ui toe en fruit zachtjes 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Roer de geraspte gember erdoorheen en pers de knoflookteentjes boven de pan uit. Bak 1 minuut zachtjes mee.

4

Voeg de tomatenblokjes, de suiker, witte wijnazijn en de garam masala toe, roer goed door en kook minimaal 10 minuten op laag vuur. Zet de tomatenchutney apart.

Bloemkoolrijst met Jackfruit curry en sperziebonen:

5

Maak de sperziebonen schoon en kook in 13 tot 15 minuten gaar.

6

Verhit 1 el zonnebloem- of kokosolie en een koekenpan en fruit de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

7

Voeg de Jackfruit in currysaus toe en de kokosmelk. Roer goed door en verwarm 5 minuten op middelhoog vuur.

8

Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool. Snijd de roosjes in kleine stukjes en maal fijn in de keukenmachine. Laat draaien totdat ze zo groot zijn als rijst of couscous. Verhit 2 el zonnebloem- of kokosolie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolrijst ongeveer 5 minuten al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zeezout.

9

Verdeel de bloemkoolrijst over een mooie schaal en leg daarbovenop de Jackfruit curry. Garneer met verse koriander en de amandelschaafsel.

10

Leg de sperziebonen op een groot bord, verdeel een beetje tomatenchutney over de bonen en garneer met de cashewnoten. Serveer de rest van de tomatenchutney in een apart schaaltje.

11

Serveer het naanbrood in stukken erbij.

Notities

Extra benodigdheden: rasp, keukenmachine

Jackfruit curry met bloemkoolrijst en feestelijke boontjes

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter