Bijgerechten

Warme vijgen met geitenkaas, prosciutto en balsamico

Warme vijgen met geitenkaas, prosciutto en balsamico

De combinatie van vijg met geitenkaas is echt heerlijk. En als je dan óók nog een lekkere prosciutto èn een pure balsamico gebruikt, dan krijg je dit overheerlijke hapje. Het ziet er heel feestelijk uit en perfect als klein hapje tijdens een gezellig etentje.

Ga jij ze óók maken? Gebruik dan wél een goede balsamico, dat komt de smaak echt ten goede. In de BBQandcooking shop is onze pure en smaakvolle balsamico te vinden.

 

Warme vijgen met geitenkaas, prosciutto en balsamico

Warme vijgen met geitenkaas, prosciutto en balsamico

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 10 verse vijgen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 90 gram prosciutto
  • takje (citroen)tijm
  • 2 el balsamico (uit de BBQandcookingshop)

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snijd de vijgen kruislings in met een mesje, maar snijd niet helemaal tot de bodem. Vouw de vijgen voorzichtig een beetje open.

3

Vul de vijgen met de zachte geitenkaas en wikkel om elke vijg een plakje prosciutto.

4

Leg de vijgen in een ingevette ovenschaal en verdeel de blaadjes (citroen)tijm eroverheen).

5

Verwarm de vijgen ongeveer 5 minuten in de oven tot de geitenkaas zacht is.

6

Besprenkel de vijgen met de balsamico.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter