Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel mochten wij de producten van Violife eens uitproberen. Violife biedt een breed assortiment aan vegan producten in verschillende smaken. Alle producten zijn volledig plantaardig en gemaakt van kokosolie. Fijn om te weten is dat ze vrij zijn van zuivel, soja, lactose, gluten, noten en conserveermiddelen. Een perfect alternatief dus bij allergieën en uiteraard als je plantaardig wilt gaan koken.
Wij hebben de plantaardige boter en de plakken Gouda smaak uitgeprobeerd in dit recept. De boter is romig en vol van smaak, meteen smeerbaar en een goede vervanger voor roomboter. De Violife plantaardige Gouda plakken hebben een heerlijke smaak èn niet onbelangrijk…smelt perfect. Ideaal voor een overheerlijke tosti dus!
Robuuste vegan tosti met tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 1 robuust bruin brood, ongesneden
- 1 pakje Violife Gouda flavour slices (plantaardige alternatief voor kaas)
- 1 tomaat
- takje verse basilicum
- Viospread Viospread ongezouten (plantaardige boter)
Instructies
Snijd het robuuste brood in 4 gelijke plakken.
Smeer 1 kant van de plakken in met de viospread.
Beleg 2 plakken brood achtereenvolgens met een plakje Violife Gouda smaak, 2 plakken tomaat, verse basilicumblaadjes en een plakje Violife Gouda smaak. Leg de 2 overgebleven plakken brood er bovenop. (De boterkant aan de buitenkant.)
Verwarm een pan op het vuur en bak de tosti's in 4 minuten per kant tot de tosti's mooi krokant zijn en de Violife Gouda mooi gesmolten is.
Serveer met vegan ketchup.
Notities
Extra benodigdheden: koekenpan/grillpan
Nog geen beoordelingen