Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Gevulde tomaten met kaas en pijnboompitten

Gevulde tomaten met kaas en pijnboompitten

Wij zijn dol op tomaten. Ze zijn ook op zoveel manieren te gebruiken in gerechten. In soepen, sauzen, salades, noem maar op. Maar we wilden ze óók wel eens klaarmaken op de BBQ. Al zoekend voor inspiratie kwamen we deze gevulde tomaten tegen van BBQ junkie.

We hebben ze gemaakt in de skillet op de BBQ en wij vonden ze heel erg lekker. Ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Leuk om eens iets anders op tafel te zetten!

Heerlijk bij een Italiaanse maaltijd, een lekkere steak of een kipgerecht.

Eet smakelijk!

Gevulde tomaten met kaas en pijnboompitten

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 150 gram belegen kaas
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie (bijvoorbeeld onze Olijfolie Umbrië)
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)

Instructies

1

Steek de BBQ aan en maak een indirecte zone van 150 graden.

2

Snijd de tomaten door de helft en lepel het vruchtvlees eruit.

3

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie tot ze goudbruin zijn.

4

Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.

5

Meng de kaas, peterselie en de pijnboompitten in een schaal en vul de tomaten met dit mengsel.

6

Zet de tomaten in een skillet of andere BBQ bestendige schaal.

7

Druppel een beetje olijfolie over de tomaten.

8

Plaats de skillet op de BBQ voor ongeveer 20 minuten.

Notities

Extra benodigdheden: Skillet of BBQ bestendige schaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter