Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Libanese salade

De Libanese keuken kenmerkt zich door veel gezonde en vegetarische gerechten. In deze verfijnde keuken wordt veel gewerkt met verse groenten en kruiden zoals munt en peterselie. Een Libanese maaltijd bestaat vaak uit Mezzes. Dit zijn verschillende warme en koude gerechtjes. Deze salade smaakt lekker fris door de verse munt in combinatie met citroensap.

Serveer er warme pitabroodjes bij en deze heerlijke frisse yoghurtsaus.

 

Libanese salade

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • verse munt (2 takjes en extra voor garnering)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • pitabroodjes
  • verse yoghurtsaus (zie recept)

Instructies

1

Was de komkommer en snijd in de lengte doormidden. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd de komkommer in lange dunne repen. Snijd de repen in piepkleine blokjes.

2

Snijd de paprika in piepkleine blokjes.

3

Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Snijd de tomaten in reepjes en daarna in hele kleine blokjes.

4

Pel de rode ui en snijd fijn.

5

Voeg alles bij elkaar in een kom.

6

Snijd de munt fijn en roer door de salade.

7

Meng de olijfolie, citroensap, het uitgeperste teentje knoflook en peper en zout door elkaar.

8

Meng de dressing door de salade en garneer met verse munt.

9

Verwarm of grill de pitabroodjes in de oven of op de BBQ.

10

Heerlijk met de verse yoghurtsaus.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter